Yılmaz Altun’un bloğundan müşteri kazanmanın zor, ama kaybetmenin ne kadar kolay olduğu hakkında bir yazı gördüm. Gerçekten de bazen firmalar günlük koşturmaca içerisinde en basit şeyleri atlayabiliyorlar. Okumanızı tavsiye edeceğim Seyidoğlu hakkındaki yazının tümüne buradan da ulaşabilirsiniz.
“Ama bugünden sonra, özellikle bu deneyimime firma tarafından verilen cevaptan sonra bir daha buradan alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Ne zaman iddia ettikleriyle yaptıkları birbiriyle uyumlu olur, o zaman düşünürüm belki. Burada sorun sadece Seyidoğlu değil. Bunu birçok firma yapıyor. Kimse de hakkını aramadığı için bir şekilde durumu kabulleniyor. Ama unutmayın ki, bu firmalara kaliteli ve farklı olduklarını İddia ettikleri için biz bilinçli tüketiciler daha fazla para ödüyoruz. Ve ödediğimiz paranın hakkını da sonuna kadar aramalıyız. Bana göre bu yaşadığım olayda Seyidoğlu, o ürünü yaktıysa, kuruttuysa, çöpe atacak, satışa sunmayacaktı. Çünkü vaadleri standart bir lezzet sunmak olan bu ve bunun gibi firmaların, böyle ucuz ve sağlıksız yolları kullanarak, binbir zahmetle edindikleri müşterilerini kaybetmelerine sevineceklerini hiç sanmıyorum.”
Konuyla biraz alakasız bir yorum da paylaşmak istiyorum. Yazıda bahsedilen Seyidoğlu sitesine bir bakayım dedim. Ve karşıma çıkan site hiç de kaliteyi ve markayı yansıtan bir site değildi (evet, maalesef ortalaması çok düşük olan Türk orta ölçek şirketleri arasında belki eli yüzü düzgünce bir site diye adlandırılabilir).
Fakat bu siteye girince zaten bu şirketin pek de kalite vaatlerinin arkasında duramayacağı belli oluyor. Bence bu yöntem birçok şirket için de güzel bir analiz sağlıyor. Düzgün çalışamayan kaliteyi yakalamayan, süreçlerini oturtamayan birçok şirketin web sitesinde de bunun izlerini görebiliyoruz.
Kısacası; Aynası Web Sitesidir Şirketin
Comments
One response to “Müşteri kazanmak zor, kaybetmek çok kolay!”
2009 revizyonu: “Aynası webde bıraktığı izlerdir şirketin”.